Ringer i vannet

Har du noen gang stått ved bredden av et stille vann?

Har du noen ganger kastet en stein i vannet, og siden sett på at den lager ringer i vannflaten?

Disse bølgene ble skapt av energi. Energi fra en stein som du kastet. Noe du nettop gjorde hadde effekt på omgivelsene.

Ringer i vannet sprer seg utover i omgivelsene i store vakre ringer. Har du noen ganger tenkt på at menneskene rundt deg føler dine gode vibber som bølger som likner på ringene i vannet?

Og den som mottar godheten,  sender på nytt ringer av godhet til sine omgivelser, som igjen sender ut nye ringer.

Det er en bølge av godhet som aldri slutter.

«Small acts performed by  millions of people, can transform the world» (Howard zinn) Oversatt betyr det » Små handlinger utført av millioner av mennesker, kan omskape verden.»  Vi kan skape gull av bly.

Kan vi det, og hva er kjærlighet?

På Facebook siden min skriver og publiserer jeg mange hjerteikoner hver dag. For mange kan dette nok virke både klisjeaktig og rart. Hjertene er symboler på denne ringeffekten. Ringer av vennlighet i vannet sendt til alle mennesker. Hjertene er bare et symbol på en intensjon som ligger bak mine tanker. I alle miljøer finnes det mennesker som vil det beste for andre og som har denne intensjonen i sine tanker når de omgåes andre. Det er en fin ting, og denne intensjonen er lett å spore og legge merke til når de står skrevet symbolsk som et hjerte på en dataskjerm. I det virkelige livet sender en ikke ut skrevne hjerter når en omgås andre mennesker. Likevel er ikke denne intensjonen så vanskelig å finne blant andre mennesker. Vi bare vet det. Vi kjenner og føler det inni oss. Godhet og kjærlighet er ikke til å ta feil av. Vi blir glade og mer lekne av det. Vi føler også en varme på et dypere plan inni oss.

Vi sender ut vibber. Vi sender ut stråler av  kjærlighet, takknemlighet, aksept, respekt, hjelpsomhet, ydmykhet, glede, harmoni, vennlighet, lykke og dette gjør at andre føler seg komfortable i vår nærhet. Vi føler oss også vel når vi omgås de som lager ringer i sine omgivelser når vi er i nærheten. Og det føles så herlig og godt! Det er fantastisk.

Når vi sender ut gode ringer av kjærlighet til våre omgivelser, betyr det at vi har en harmonisk balanse mellom egne grenser og raushet. Vi må sette grenser for å få det bra og ha noe å gi til våre omgivelser. Mennesker skal ikke utslette seg selv. Det er langt fra kjærlig og harmonisk. Det tjener ingen. For å ha det bra, må vi tenke på oss selv først. Det er da vi har noe å gi og kan lage ringer i vannet.

Hvilke ord velger vi å benytte oss av? Hvilke ord kommer ut av munnen på den du snakker med? Denne personen sender ut vibber som gjør deg godt. Han eller hun skaper ringer i vannet rundt seg. Du skaper også ditt eget univers, og setter spor i dine omgivelser. Tenk over det: Du skaper noe.

Dette er det til og med forsket på. Vi vet alle at barn  og dyr som ikke mottar kjærlighet fra fødselen ikke klarer seg. Når vi åpner oss og forteller et annet menneske noe personlig og vi blir møtt med åpenhet og toleranse, blir vi faktisk elsket. Når vi lytter til musikk eller lyder som er vakre toner for sjelen, opplever vi faktisk kjærlighet. Lyden av havet har denne effekten på oss. Den kan være voldsom og høy, men den gjør oss likevel rolige og samstemte med vårt innerste følelsesliv.

Når vi møter vennlighet og høflighet i et blikk, en gest eller et smil fra mennesker vi ikke kjenner. Tenk deg å møte hjelpsomhet på eks en flyplass, et venterom, i  en kø – da blir vi også elsket. Hver gang et menneske lytter til deg, er vennlig og snill mot deg mottar du kjærlighet. Hver gang du møter en annen person med andre holdninger og  et annet ståsted enn deg selv, og du likevel blir respektert, hørt og akseptert for dine , da blir du elsket.

Blomster som lever i et harmonisk miljø, lever også lenger enn andre blomster. Det er en fin tanke. Det blir sagt at kjærlighet kan endre og omskape en verden som er hard og kald. Kjærlighet åpner opp hjertet vårt. For å forklare for de som synes den siste uttalelsen virker rar: Kjærlighet og ringer i vannet gjør oss mer åpne, vennlige, harmoniske og glade – litt av kjærlighetens essens. Og i kjærlighetens essens ligger kraften til å få det godt med seg selv. Kraften til å omskape sitt eget liv samtidig som vi har kraft til å hjelpe andre med å få det godt. Verden blir dermed et bedre sted. Vi bidrar med å gi noe godt til våre omgivelser.

Vi er ikke ubetydelige. Neste gang du føler kulde fra verden der ute; Løft hodet ditt, smil og skinn av all din kraft. Bruk all din energi og tid til å ha det godt inni deg. Ved å få det bedre, får verden det også bedre. Vi er alle ett, og kommer fra samme kilde. Det er faktisk du som lager ringer i vannet rundt deg. Ved å få det godt, er du med på å endre verden til et bedre sted.

Alle rettigheter ©  Anne Kristine Augestad

Anne-Kristine Augestad kommer ikke med medisinske råd eller gir råd om å bruke noen teknikker som behandling for medisinske tilstander uten bistand fra en godkjent lege eller annen godkjent behandler enten direkte eller indirekte. Hvis du skulle komme i en situasjon der du bruker informasjonen du leser om på denne siden til formål som du mener kan tjene deg selv og ditt eget beste,  eller andres, vil hverken Anne-Kristine Augestad eller de som har laget denne websiden erkjenne ansvar  for dine handlinger

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,