Jakten på lykken

 

Hva som gjør oss lykkelige avhenger mye av hvem vi er og hva vi velger å gjøre med de kortene vi har fått utdelt i våre liv. Lykken kan vise seg i mange former og i mange ansikter. Den gjenkjennes lettest av denne varme, gode følelsen som spretter uforutsigbart rundt inni oss. (Mennesker opplever naturligvis dette forskjellig og setter forskjellige ord på denne opplevelsen)

Og det er der i det stille rommet i oss at lykken finnes. I blikket til noen vi holder av og når vi helt uventet oppdager  vår sjelevenn.  Når vi endelig møter igjen noen som lenge har vært i våre innerste tanker, når vi klatrer opp på en av livets mange fjelltopper eller når vi ler sammen med venner. Mange føler seg også lykkelige ved å stadig søke innover i seg selv gjennom meditasjon, drømmer eller bønn. Noen føler seg lykkelige kun ved å kjenne på det herlige samspillet i det stille rommet sammen med en annen person, andre føler seg lykkelige på trening, topptur, fotballkamp eller ruslende med ryggsekk og fiskestang innover en stille vidde.

Lykken er også øyeblikksopplevelser med barn, barnebarn, partnere, venner, kjæledyr  og andre vi bryr oss om.

Følelsen av lykke er vel en av de viktigste følelsene vi søker, og kommer ofte som et resultat  av opplevelsen eller gjenkjennelsen av  kjærlighet, livsglede, inspirasjon, mestringsfølelse, samspill med andre og skaperkraft. ( m.m)

Mennesker bruker mer tid på å tenke på lykken eller det motsatte av den, enn noe annet. Det er det som driver menneskene lengst i sine tanker, handlinger og erfaringer. Minnet om lykken eller driven etter den er derfor en drivkraft som alle mennesker har.

Noen ganger forblir lykken en indre følelse som ikke trenger å være noen annet enn det, mens andre ganger blir lykken noe som fører til opplevelser og erfaringer i det virkelige liv.

Mennesker trenger å føle seg lykkelige. De som har opplevd lykke vil søke den. Det er en følelse som vi stadig ønsker å vende tilbake til. Den får oss til å føle oss levende og har vi en gang opplevd følelsen av lykke vil vi gjerne ikke gi slipp på den.

De menneskene som først har funnet «oppskriften» eller hemmeligheten bak hva som gjør dem lykkelige, vil neppe slutte å søke den «der». Mer enn noe annet vil de søke tilbake til opplevelsen hvor de kjente denne sjeldne  vare flammen vokse i sitt indre!

 

Alle rettigheter ©  Anne Kristine Augestad

Anne-Kristine Augestad kommer ikke med medisinske råd eller gir råd om å bruke noen teknikker som behandling for medisinske tilstander uten bistand fra en godkjent lege eller annen godkjent behandler enten direkte eller indirekte. Hvis du skulle komme i en situasjon der du bruker informasjonen du leser om på denne siden til formål som du mener kan tjene deg selv og ditt eget beste,  eller andres, vil hverken Anne-Kristine Augestad eller de som har laget denne websiden erkjenne ansvar  for dine handlinger. 

 

Tags: , , , , , ,